play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Od sutra bez programa FTV-a zbog dugovanja BHRT-u

BHRT tj. Poslovni odbor je donio odluku kojom će sutra uskratiti usluge produciranja i emitiranja programa FTV-a.

Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine je donio odluku da od srijede 8. 5. 2024. godine od 06:00 sati privremeno uskrati pružanje usluga Radio televiziji FBiH. Mjere se uvode zbog neizmirenih dugovanja RTV FBiH prema BHRT-u po ispostavljenim fakturama za pružene usluge od prosinca 2023. do 6. svibnja 2024. godine, što je dovelo do poteškoća u poslovanju BHRT-a. Dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u po ovom osnovu zaključno sa 06.05.2024. iznose 1.590.971,69. Istovremeno, dug BHRT-a prema RTVFBiH na isti dan iznosi 364.511,50 KM.

Ova Odluka se odnosi na sve usluge izuzev:

pružanja usluga za produkciju Dnevnika i vijesti Radija i Televizije,

usluga preuzimanja pošte za RTVFBiH, za čiju će daljnju distribuciju u zgradi RTV Doma u Sarajevu biti zadužena Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine.

“Svjesni smo težine i ozbiljnosti ove Odluke, ali u interesu svih uposlenika i funkcioniranja BHRT-a, a zbog nemogućnosti dogovora s rukovodstvom RTVFBiH, bili smo primorani donijeti Odluku jer dosadašnji pozivi za izmirenje obaveza nije imala efekta, u slučaju izmirenja obaveza, privremene mjere će biti stavljene van snage”, navode iz BHRT-a.

0%