play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Novotravnički Judo klub “Zmaj” osvojio nove medalje

U okviru programa svečanog obilježavanja 02. maja, Dana Općine Stari Grad, općinski načelnik Irfan Čengić otvorio je 6. Judo kup Grada Sarajeva, kojeg organizuje uspješni Judo klub “Braća Lukač” iz Starog Grada.

Više od 400 mladih džudista i džudistkinja iz 36 klubova sudjelovalo je na ovom turniru , a mladim judokama i svim prisutnima obratio se kratko i predsjednik Džudo saveza FBiH Branislav Crnogorac.

Mladi bosanskohercegovački džudisti još jednom su potvrdili da ovaj sport sasvim sigurno ima budućnost u našoj zemlji i da interes za džudo postoji i kod onih najmlađih, a svoju ljubav kroz mnogo emocija pokazali su i prezentirali na tatamiju u dvorani “Goran Čengić”.

Kada naši sportski prijatelji ,novotravnički predstavnici Judo kluba “Zmaj” zadovoljni napuste dvoranu i Sarajevo to je nama najbolji i najdraži kompliment, ali ujedno i obaveza da naredne godine budu još bolji i kvalitetniji, čemu svakako i stremimo.

Judo klub “Zmaj” na ovom turniru nastupio je u podmlađenom sastavu, a uz jaku konkurenciju za svoje nastupe osvojili su i medalje koje su svakako jak vjetar u leđa.

Srebrnu medalju osvojio je naš Harun Janjarac, dok su: Eldar Hajrić, Lejla Zahirović, Uma Haseljić, i Davud Hrnjić osvojili brončane medalje.

Domaćin i tehnički organizator turnira imao je i dodatni razlog za zadovoljstvo jer su takmičari Judo kluba “Braća Lukač” bili najuspješnija ekipa na turniru. Judo klub Herceg je bio drugi, dok su na trećoj poziciji završili Bosna i Nova Bila.

0%