play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Prva polovina svibnja donosi nestabilno vrijeme

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini uz osjetni pad temperature zraka, prevladavaće nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) za sljedeća dva tjedna.

“Izraženije padaline moguće su u sjevernim i djelomično središnjim područjima. Maksimalne temperature varirat će od 16 do 22 stupnja Celzijusa. U nedjelju i ponedjeljak izgledna je stabilizacija vremenskih prilika, kao i više temperature zraka. Uvjeti za kišu bit će vrlo mali”, navode iz FHMZ-a.

Od utorka, 7. svibnja, do kraja radnog tjedna očekuje se oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više padalina prognozira se u srijedu i četvrtak.

Minimalne temperature zraka od nedjelje varirat će između 7 i 12 stupnjeva u Bosni, na jugu Hercegovine do 14 stupnjeva. Najviše dnevne temperature u Bosni između 20 i 25, na jugu zemlje do 26 stupnjeva Celzijusa.

U periodu od 11. do 16. svibnja prema trenutnim sinoptičkim materijalima prognozira se umjereno oblačno i stabilno vrijeme. Mogućnost za padaline postojat će u južnim i istočnm područjima zemlje.

Jutarnja temperatura uglavnom između 6 i 12 u Bosni, na jugu zemlje do 14 stupnjeva Celzijusa. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 16 do 22, u Hercegovini i u Posavini do 25 stupnjeva.

0%