play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Učenici iz Kiseljaka pobjednici “Muzičke šarenice”

Mnoge generacije odrastale su uz nekada najpoznatiji televizijski muzički kviz ” Muzički tobogan” , kojeg je vodio nadaleko poznati Minja Subota. Danas, nakon skoro 35 godina , sličan projekat osmislila je i Dragana Perić, profesorica glazbenog odgoja iz KŠC “Petar Barbarić” iz Travnika , koja je i idejni tvorac “Muzičke šarenice” u BiH.

Punih deset godina “Muzička šarenica” traje na prostorima Srednje Bosne, čiji je pokrovitelj Ministarstvo obrazovanja znanosti kulture i sporta SBK ,od 2017.god. je uvedena u kalendar natjecanja pomenutog Ministarstva sa sudionicima svih Osnovnih škola koje izvode nastavu na hrvatskom jeziku…

Ovogodišnji finalni susret “Muzičke šarenice ” održan je u Lepenici , a najbrža i najspretnija ekipa je bila iz OŠ “KISELJAK”, Kiseljaka i u vrlo izjednačenom nadmetanju pokazala najviše te osvojila pobjedničko prvo mjesto

U ovom susretu zabavnih natjecateljskih igara “Muzičke šarenice”, svoje znanje, spretnost i glazbene vještine odmjerili su:

OŠ “NOVI TRAVNIK”, OŠ “BRESTOVSKO” , OŠ” KISELJAK”, OŠ ” BUSOVAČA” i OŠ ” PRVA OSNOVNA ŠKOLA” JAKLIĆ iz Bugojna.

Domaćin natjecanja bila je OŠ “Lepenica” koja je osigurala sve uvjete kako bi ovo natjecanje proteklo u pozitivnom tonu, prije svega kroz znanje sudionika , pripremljenost ekipa i lijepo druženje!

“Čestitke pobjedicima i vidimo se u novim susretima kantonalnog natjecanja “Muzičke šarenice”…poručio je uhodani tim novotravničkih profesionalaca, prof. Dragana Perić i prof. Goran Puletić, ljudi koji su oživjeli nekada davno najpoznatiji format televizijskog muzičkog natjecanja “Muzički tobogan, a danas naš najpoznatiji kviz sličnog formata “Muzičku šarenicu”

0%