play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Hajduk dobio novog predsjednika

Novi predsjednik Hajduka je Ivan Bilić danas je službeno predstavljen na Poljudu.

Nadzorni odbor Hajduka je nakon poraza Bijelih na Rujevici protiv Rijeke smijenio dosadašnjeg predsjednika uprave Lukšu Jakobušića. Na press-konferenciji održanoj 8. travnja obavijestili su navijače i ostalu javnost da će do odabira novog stalnog predsjednika tu ulogu kao vršiteljica dužnosti obavljati članica uprave Marinka Akrap.

Također su javnost obavijestili da će novi predsjednik biti imenovan za mjesec ili malo više dana. Nakon što im je otpao prvi kandidat Josip Pavić, Nadzorni odbor se okrenuo novim rješenjima te su očito odlučili prekinuti špekulacije i novog predsjednika predstaviti prije roka koji su si sami zadali. Špekulira se da će uz Bilića uskoro u klub doći i novi član uprave zadužen za sportski sektor.

“Gospodin Bilić rođen je 19. listopada 1976. godine u Splitu, ekonomist je sa završenim studijem u Georgia State Universityju, financijski savjetnik te privatni poduzetnik. 

Poslovnu karijeru započeo je u zagrebačkoj podružnici tvrtke Ernst & Young. Radio je još kao direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci, chief financial officer u Rimac automobilima, direktor u reviziji tvrtke Mazars Cinotti, direktor tvrtke Jumpin, a zatim osniva i vlastitu tvrtku za financijsko savjetovanje i pružanje konzultantskih usluga Eonea savjetovanje. Prije dolaska u Hajduk obnašao je funkciju predsjednika Uprave tvrtke Presoflex gradnja iz Požege. 

Radeći za tvrtke Ernst & Young i Mazars Cinotti bavio se vođenjem niza projekata nadzora UEFA-e, procesima licenciranja HNS-a i Nogometne Federacije BiH te nadzorom korištenja sredstava FIFA-e od strane HNS-a”, tako je Bilića danas predstavio Hajduk.

“Nemam jednog omiljenog igrača Hajduka koji simbolizira Hajdučko srce. Neću govoriti koji su mi najdraži od aktualnih. Pao mi je na pamet Zvone Deranja, bio sam na sjeveru i zaljubljen u njega, bježao sam zbog njega iz škole. Drag mi je Miki Rapaić, bio sam na onoj utakmici kada je dao gol za 3:2 i tražio da ga Katalinić izvadi. Drag mi je i Mate Bilić zbog gola Mallorci. Prvi favorit dok sam bio mali mi je bio Simović. Drag mi je i Kozniku, imam puno dragih igrača. Teško mi je odabrat jednog, naravno i Slišković.”, kazao je Bilić na održanoj press konferenciji.  

0%