play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Naredni tjedan moguć snijeg u pojedinim dijelovima BiH

Prva polovina mjeseca travnja stvorila je utisak kao da je ljeto već nastupilo, a nesumnjivo je da su mnogi uživali u visokim temperaturama neuobičajenim za ovo doba godine. Međutim, travanj upravo zna biti šarenolik po pitanju vremenskih prilika, što tvrde i meteorolozi.

“Travanj je mjesec sukoba zime i ljeta. Ljeto smo već osjetili, a hoćemo li i zimu? Od Sredine narednog tjedna, u periodu oko 17-20 travnja nagla promjena vremena uz osjetno zahlađenje donosi kišu i snijeg u brdsko-planinskim krajevima zemlje”, najava je meteorologa sa BHMeteo.ba.

Prema nešto ranijoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), do 15. travnja prognozira se sunčano i toplo vrijeme, potom od 16. do 20. travnja izgledne su česte padaline, uz pojačan vjetar i temperature zraka niže od prosječnih za ovo doba godine.

Meteorolozi dodaju i da će neposredno prije zahlađenja temperature ovog vikenda i početkom narednog tjedna dosezati do 32 stupnja Celzijusa, a onda iz kratkih rukava idemo u toplu garderobu.

Također, snijeg se, sudeći prema trenutnim podacima, očekuje u predjelima sa većom nadmorskom visinom.

0%