play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Upozorenje Apple korisnicima: Sigurnost i poboljšanja

iOS 17.4.1: Nova nadogradnja donosi sigurnosna poboljšanja Apple je nedavno objavio ažuriranje iOS-a na verziju 17.4.1, a ovo ažuriranje donosi ne samo popravke bagova, već i značajna sigurnosna poboljšanja. Iako je obavještenje o ažuriranju bilo kratko, istaknuto je da je ovaj korak važan za sve korisnike.

Svako ažuriranje iOS-a donosi sa sobom očekivane popravke i unapređenja, no ovaj put su detalji o sigurnosnim unapređenjima bili oskudni. Ovakav pristup može biti posljedica sve češćeg praćenja Appleovih obavještenja od strane hakerskih grupa, koje pokušavaju da iskoriste svaku ranjivost sistema.

Jedan od trendova koji zabrinjava je pojava lažnih obavještenja na iPhone uređajima, koja korisnicima sugerira da promijene svoje lozinke za razne online naloge. Nažalost, ova obavještenja su često izmišljena i korištena kao metoda za prikupljanje osjetljivih informacija od strane hakera. Korisnici trebaju biti oprezni i ne smiju olako pristajati na zahtjeve za promjenom lozinki putem ovakvih obavještenja. Detaljnije pogledajte u videu:

Uzimajući u obzir ovaj rastući rizik, preporučujemo korisnicima iPhone uređaja da redovno ažuriraju svoj softver kako bi se zaštitili od potencijalnih sigurnosnih propusta. Proces ažuriranja je jednostavan i može se obaviti iz Settings -> General -> Software Update. Tako korisnici mogu osigurati da imaju najnovije sigurnosne zaštite koje nudi Apple, smanjujući tako rizik od hakera i čuvajući privatnost svojih podataka.

0%