Ako ove godine na svom uskrsnom stolu želite malo drugačije pisanice, obojite ih u – vinu. Vino će im dati lijepu, tamnu boju, a ako ih stavite na svjetlo, vaše će pisanice svjetlucati i izgledati zaista posebno. Bojenje jaja u vinu vrlo je jednostavno i za to će vam biti potrebna tek jedna butelja vina. Evo kako to funkcionira.
Kako biste dobili ovakve pisanice, potrebne su vam samo dvije stvari – jaja i crno vino. U lonac ulijte vino (mora biti crno i nipošto ne smije biti suho, već slatko), a zatim u lonac s vinom dodajte i jaja. Kuhajte ih u vinu 8 do 10 minuta, ugasite vatru i preko noći ih ostavite u vinu (barem 8 do 10 sati).
Sljedeći dan jaja pažljivo izvadite iz lonca s vinom i položite ih na ubrus. Pustite ih da se osuše i nikako ih nemojte brisati ubrusom kako se gornji, svjetlucavi sloj ne bi obrisao. Neka se osuše na zraku, a kada budu suha, premjestite ih u košaricu. Rezultat će biti predivne, neobične tamnoljubičaste pisanice koje svjetlucaju na svjetlu.
Tiktokerica Antonia Jagodić pokazala je malo drugačiji način bojenja jaja u vinu. Ona je koristila i crno i bijelo vino, u vino je dodala i šećer, a u bijelo vino dodala je i plavu boju, no možete dodati bilo koju drugu prehrambenu boju.
Koristila je 500 ml vina i 100 g šećera te je u mješavinu vina i šećera stavila jaja, a zatim je to zajedno kuhala oko 5 minuta. Na kraju je jaja izvadila i osušila na ubrusu, a dobila je svjetlije i tamnije pisanice koje sjaje na svjetlu.