play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Raspisan oglas za prijem 400 kandidata u profesionalnu vojnu službu u činu vojnika Oružanih snaga BiH

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine objavilo je danas Javni oglas za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga BiH.

Rok za prijavu na Javni oglas je 21 dan od dana objavljivanja na službenoj veb-stranici Ministarstava obrane BiH.

“Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stupnja ili trenutno pohađaju završni razred srednje škole. Neki od općih uvjeta koje kandidati moraju ispunjavati su da su kandidati državljani Bosne i Hercegovine, da nisu mlađi od 18 godina niti stariji od 27 godina u vrijeme prijema”, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Dodaje se da prijavom na oglas mladi imaju priliku da osiguraju stalan i siguran posao, profesionalnu karijeru i mogućnost napredovanja u Oružanim snagama BiH.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva obrane BiH (www.mod.gov.ba) ili osobno dobiti od centara za regrutiranje i tranziciju i informirati se putem telefona: Centar za regrutiranje i tranziciju Sarajevo, 033/773-437; Centar za regrutiranje i tranziciju Banja Luka, 051/335-886; Centar za regrutiranje i tranziciju Čapljina 036/811-084 i Centar za regrutiranje i tranziciju Tuzla, 035/814-954.

“Ukoliko kandidati budu ispunjavali opće i posebne uvjete i dostave potrebnu dokumentaciju, blagovremeno će biti obaviješteni o vremenu i mjestu testiranja i provjera, početku osnovne vojničke obuke i drugim bitnim informacijama”, navodi se u priopćenju i dodaje da će se testiranja kandidata obaviti u centrima za regrituranje u Sarajevu, Banjoj Luci, Čapljini i Tuzli.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i, nakon završenog intervjua, izvršiti izbor i predložiti ministru obrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

“Kandidati koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih”, navode iz Ministarstva obrane BiH.

0%