play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Kate Middleton otkrila da ima rak

Princezi od Walesa, Kate Middleton, dijagnosticiran je rak i podvrgnuta je kemoterapiji, rekla je u video poruci objavljenoj u petak.

Tip raka nije otkriven. Počela je kemoterapiju krajem veljače, a priopćenje je stiglo pošto je njen svekar, kralj Charles, također podvrgnut liječenju raka.

“Ovo je, naravno, bio veliki šok, a William i ja smo činili sve što smo mogli da to procesuiramo i vodimo privatno zbog naše mlade obitelji”, rekla je Kate (42) u videu koji je snimljen u Windsoru.

“Kao što možete zamisliti, za ovo je trebalo vremena. Trebalo mi je vremena da se oporavim od velike operacije kako bih započela liječenje”, kazala je princeza.

Rak je otkriven u postoperativnim testovima nakon njene abdominalne operacije sredinom siječnja.

“U to vrijeme se mislilo da moje stanje nije kancerogeni. Operacija je bila uspješna”, rekla je Kate.

“Međutim, testovi nakon operacije su otkrili da je rak bio prisutan. Moj medicinski tim je stoga savjetovao da se podvrgnem preventivnoj kemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja”, navela je britanska princeza u video poruci.

U vrijeme princezine operacije, Kensingtonska palača je rekla da njeno stanje nije bilo kancerogeno. Palaća je od tada dala malo informacija o njenom stanju.

0%