play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Otkazana utakmica između BiH i Izraela

Prijateljska utakmica između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela, koja je trebala biti odigrana u utorak, je otkazana!

Zmajevi i Izraelci su se trebali sastati 26. ožujka na stadionu Grbavica u Sarajevu, no zbog sigurnosnih razloga ona neće biti odigrana. Ovu vijest je objavio predsjednik Nogometnog saveza Izraela Moshe Zuares.

BiH i Izrael su se trebali sastati u prijateljskom duelu nakon što su obje selekcije ispale u polufinalu baraža za Euro. Naša reprezentacija je izgubila od Ukrajine rezultatom 2:1, a Izrael od Islanda rezultatom 4:1.

Kako prenosi izraelski portal One, Izraelci i UEFA su zatražili od Nogometnog saveza BiH da se utakmica otkaže.

“Zbog napete situacije, UEFA nas je kontaktirala čim su se utakmice baraža završile i pitali su nas da li smo za otkazivanje utakmice protiv BiH jer je ona nebitna za obje selekcije. Siguran sam da bi nas Bosanci časno ugostili, ali pod ovim okolnostima sam odobrio otkazivanje utakmice”, poručio je Zuares.

To znači da će Zmajevi naredne nastupe imati u lipnju kada će igrati prijateljske duele sa Engleskom (3. lipanj) i Italijom (8. lipanj).

0%