play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Neka Se Dan Narcisa Proširi: Borba Protiv Raka Dojke

Dan narcisa je humanitarna akcija u kojoj se toga dana prodaju poklonjeni narcisi, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Ova manifestacija održava se pod zajedničkim sloganom u svim gradovima Hrvatske koji imaju klubove žena liječenih i operiranih na dojci.

Svake godine, prve subote proljeća, zajednice diljem svijeta okupljaju se kako bi obilježile Dan narcisa, dan posvećen podizanju svijesti o raku dojke. Ovog subotnjeg jutra, od 10 do 12 sati, Trg postaje centar pažnje gdje se ljudi okupljaju kako bi podržali borbu protiv ove opake bolesti.

Dok se narcis kao cvijet simbolizira nadu i obnovu, tako i Dan narcisa simbolizira borbu, hrabrost i podršku onima koji se bore protiv raka dojke. Ovogodišnje obilježavanje ima poseban naglasak na podizanju svijesti o važnosti prevencije, ranog otkrivanja i liječenja ove bolesti.

Dan Narcisa

Dijagnoza raka dojke ne znači kraj. Naprotiv, označava početak borbe koju zajedno možemo dobiti. Važno je osigurati podršku i resurse za sve one koji se suočavaju s ovom bolešću, kao i educirati širu javnost o važnosti redovitih pregleda i samopregleda.

Događaj na Trgu donosi zajedništvo, ali i edukaciju te simbolične geste podrške. Neka ovaj Dan narcisa bude podsjetnik na snagu zajedništva i nadu u bolje sutra za sve žene koje se bore protiv raka dojke.

Pozivamo vas da nam se pridružite u širenju nade, podrške i svijesti o važnosti borbe protiv raka dojke. Vaša prisutnost i podrška znače mnogo onima koji prolaze kroz ovu tešku bitku. Zajedno možemo napraviti razliku.

0%