play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Lamborghini prošle godine prodao preko 10 tisuća automobila

Prošla godina je bila rekordna za Lamborghini, koji je prvi put u svojoj povijesti prodao više od 10.000 automobila.

Lamborghini je ostvario prihod od 2,66 milijardi eura, što je najviše u jednoj godini otkako kompanija postoji, odnosno 12,1 posto više nego 2022. godine.

“Lamborghini nastavlja rušiti rekorde, dosljedno i u različitim oblastima, jedan za drugim. To znači da su naše odluke i vizija bili ispravni te da su dali doprinos rastu kompanije”, izjavio je Stephan Winkelmann, direktor Lamborghinija.

Financijski direktor Paolo Poma je kazao da je rastući prihod pomogao u povećanju operativne marže svake godine od 2017. Prošle godine je zabilježen postotak profita od 27,3 posto što znači da je operativna marža iznosila 723 milijuna eura. To je prvi put da je kompanija premašila prag od 700 milijuna eura.

“U 2023. godini smo ponovo zabilježili neviđen financijski i poslovni učinak, koji nas pozicionira kao jednog od ključnih globalnih luksuznih igrača. Između ostalog, ovo nam omogućava da optimistično gledamo u budućnost te da planiramo sljedeće korake našeg dugoročnog rasta”, rekao je Poma.

Lamborghini se raduje ovoj godini jer počinje prodaja novog modela Revuelto. Kompanija je već priopćila da su knjige narudžbi pune za prve dvije godine proizvodnje, što znači da slijedi svijetla budućnost.

“Operativni rezultat od 723 milijuna eura zajedno s operativnom maržom od 27,2 posto jasni su znakovi da je usvojena strategija zdrava. Ovo nam omogućava da gledamo u budućnost i planiranom za naredne godine s novim i izazovnim ciljevima”, kazao je on.

Lamborghini ove godine planira predstaviti i plug-in hibridnu verziju Urusa, kao i nasljednika Huracana. Oba modela će se vjerojatno prodavati u daleko većem broju u odnosu na V12 hiperautomobil.

0%