play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Nostalgija, Bosanski Lonac, Otpor i Rock&Roll: Pogledajte najnoviju epizodu “Neka, ja ću!”

Muzička scena u Bosni i Hercegovini, ali i zemljama bivše Jugoslavije u posljednjih dvije decenije doživjela je potpunu reformu, i to nije nepoznanica, jer pjesme koje su se nekada mogle čuti sa svake radio stanice, danas tek po nekada su izbor muzičkih urednika.
Razloga je mnogo a možda je najveći media mainstream koji se osjeti u svim društvenim sferama. U novoj epizodi podcasta ”Neka, ja ću…” razgovaramo s čovjekom koji je bio okosnica brojnih kultnih bh. bendova, predstavnikom alternativnog pop-rocka, Nihadom Maličbegovićem.
Kroz razgovor smo se prisjetili antologijskih nastupa Knockouta, Macbetha i Erogenih Zona.
Popularni ”Nixon”, prisjetio se svirki o kojima se i danas priča, ali i razloga zbog čega je ”ljubav” s najperspektivnijim bendovima prestala.
Ipak, prijateljstvo s nekadašnjim kolegama, kaže, je preživjelo.
”Perspektiva za mlade muzičare postoji, ali nema prostora za nastupe…”, priča Maličbegović, analizirajući današnju muzičku scenu u BiH.
Sjećanja na inostrane turneje, uspjesi, talenat, interakcija s publikom, za Nihada su najljepši dio života dugog skoro pet decenija.
Iako više ne sjedi za bubnjevima i dalje živi kroz muzičke nastupe u sarajevskim klubovima. Ono što vam nećemo otkriti, već preporučujemo da saznate u novoj epizodi jeste anegdota o ”bauštelcima” iz Maribora kao i odgovor na pitanje kakve su šanse da Knockout slušamo ponovo u Domu mladih, Skenderiji, ili nekoj većoj pozornici.

0%