play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Federalno ministarstvo obrazovanja uplatilo novac za besplatne udžbenike od 1. do 5. razreda

Ministarstv obrazovanja Federacije BiH uplatilo je sredstva svvim županijskim ministarstvima obrazovanja za osiguranje besplatnih učenika od 1. do 5. razreda osnovnih škola.

Federalno ministarstvo obrazovanja krajem kolovoza je objavilo da će sredstva za nabavku besplatnih udžbenika za učenike od 1. do 5. razreda osnovne škole biti refundirana iz proračuna Federacije BiH odmah nakon usvajanja rebalansa. Do kašnjeja u isplati sredstava došlo je zbog kašnjenja u usvajanju proračuna u siječnju ove godine.

Iz Federalnog ministarstva obrazovanja je naznačeno da su potpisani ugovori sa županijskim ministarstvima nadležnim za oblast obrazovanja kako bi se osigurali besplatni udžbenici za učenike od 1. do 5. razreda koji pohađaju osnovno obrazovanje na području Federacije BiH.

“Što se tiče uplate novčanih sredstava, obavještavamo Vas da su svim županijskim ministarstvima obrazovanja uplaćena novčana sredstva u svrhu osiguranja besplatnih udžbenika za učenike od 1. do 5. razreda koji pohađaju osnovno obrazovanje”, pripćili su iz Ministarstva za Klix.

0%