play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Aplikacija za praćenje cijena goriva u FBiH ponovno radi i ima brojna poboljšanja

Aplikacija FMT FBiH oil info ponovo je dostupna za android telefone i to redizajnirana i unapređena novim mogućnostima. Verzija za Huawei i Apple telefone bi trebala biti završena u narednim danima.

Kako su kazali iz Federalnog ministarstva trgovine, od 9. ožujka korisnicima je dostupna mobilna aplikacija za praćenje cijena naftnih derivata, koja u prethodnim danima nije radila.

Aplikacija sadrži cijene naftnih derivata na izabranom lokalitetu, poredane od najnižih do najviših. Uvažavajući zahtjeve korisnika, u poboljšanoj verziji, omogućeno je biranje informacija o cijenama goriva za više općina istovremeno.

Nova verzija aplikacije pruža više informacija o benzinskim crpkama kao što je posjedovanje punjača za električna vozila, praonice, parkinga za kamione, dječje igraonice i slično. Uneseno je i radno vrijeme crpki za svaki dan u tjednu. Korisnicima aplikacije omogućena je mapa do odabrane benzinske crpke.

Pojednostavljena je i forma za prijavljivanje nepravilnosti u iskazanoj cijeni na fiskalnom računu i obavijesti o promjeni cijena i druge nepravilnosti.

“Mobilnom aplikacijom, koja u realnom vremenu preuzima podatke iz navedene eOPC aplikacije, omogućeno je svim građanima da raspolažu sveobuhvatnim i pravovremenim informacijama o cijenama goriva na benzinskim crpkama u Federaciji BiH”, kazali su iz ministarstva.

Ranija aplikacija nije mogla podržavati verziju za Huawei telefone, a poboljšana verzija daje mogućnost korištenja i korisnicima ovih telefona. U redizajniranoj aplikaciji uveden je i tamni način rada koji štedi bateriju.

“Potrošači korištenjem ove aplikacije imaju relevantnu informaciju za kupovinu po najnižim cijenama u ponuđenom aktualnom rasponu i tako na najefikasniji način ostvaruju svoje autonomno pravo izbora, odnosno uštedu pri kupovini. Projekat Federalnog ministarstva trgovine eOPC.fmt.gov.ba omogućava poticanje tržišnog natjecanja u oblasti maloprodaje naftnih derivata u Federaciji BiH, olakšava rad kontrolnih organa i zaštitu prava i interesa potrošača”, poručili su iz federalnog ministarstva.

Aplikaciju možete preuzeti na Play prodavnici ukoliko u pretragu ukucate FMT FBiH oil info.

0%