play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Ove žene su dokaz da se ovdje može živjeti

Predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, povodom Dana žena, danas je u Travniku, u suradnji s gospođom Snježanom Köpruner, direktoricom i većinskom vlasnicom firme GS – Tvornica mašina Travnik, upriličila kratak program za mlade poduzetnice iz Kantona Središnja Bosna.

Programu, koji je počeo u spomenutoj tvornici kratkim predavanjem gospođe Köpruner, prisustvovale su i žene koje obnašaju važne pozicije na federalnoj i kantonalnoj razini, poput Helene Lončar, direktorice Federalnog zavoda za zapošljavanje, dr. Vlatke Martinović, direktorice Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje FBiH, te ministrica u Vladi KSB, Mirjane Plavčić i Božane Petrović.

“Cilj je bio obilježiti Dan žena na malo drugačiji način, istaknuvši važnost dama iz različitih oblasti poduzetništva, kao i omogućiti damama koje imaju priliku kreirati javne politike da još jednom čuju probleme realnog sektora. Također, prijenos znanja i iskustva s iskusnijih poduzetnica na mlađe, koje tek počinju svoje poslovanje, također je važan, a tko je bolji uzor i mentor od gospođe Köpruner. Ove žene su primjer i dokaz da se u ovoj zemlji može uspjeti i da postoji itekako velika nada za bolju budućnost,” Izjavila je predsjednica Bradara.

“Mislim da je ovo prava ideja i oduševljena sam što mogu upoznati mlade žene s briljantnim idejama i čuti kako se bore te koliko su pune optimizma. Mislim da im treba pružiti svaku podršku“, naglasila je predsjednica Bradara.

Program je nastavljen obilaskom proizvodnog pogona firme GS-TMT, posjetom muzeju Ive Andrića, te je zaključen ručkom i druženjem u restoranu “Ex Ponto”.

0%