play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Općina Novi Travnik i Općina Ravne na Koroškem potpisali sporazum o suradnji

Načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo zajedno sa izaslanstvom naše Općine potpisao je sporazum o suradnji sa slovenskom Općinom Ravne na Koroškem. Uz načelnika Tomaža Rožena potpisivanju je nazočio i dožupan Andrej Erjavc te veleposlanik Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Damijan Sedar..

Izaslanstvo naše Općine pored načelnika činili su njegov pomoćnik Jasmin Skopljak i Nela Levarda, voditeljica odjela za društvene djelatnosti. Podsjećamo, prošle godine Novi Travnik ljubazno je ugostio Puhački orkestar Željezare Ravne iz ove općine, a prilikom čega su već zamišljali mogućnost suradnje glazbenih škola ovih dvaju općina. Suradnja se odvija i na gospodarskom planu u suradnji sa SIJ Metal Ravne d.o.o.

“Potpisivanje svečanog sporazuma o suradnji simbolizira našu predanost integraciji, dijalogu i zajedničkom radu za bolju budućnost naših građana i cijele lokalne zajednice. Vjerujemo da ćemo razmjenom iskustava, ideja, sporta, glazbe i kulture ojačati međusobne odnose i stvoriti plodno tlo za zajedničke projekte i inicijative. U kratkom vremenu posjeta izaslanstva Ravnama u Koruškoj nastojat ćemo im predstaviti našu tradiciju, povijest, bogatu baštinu, prirodne datosti te goste uvjeriti koruškom gostoljubivošću.” priopćeno je iz slovenske općine.

Bratimljenje gradova je projekt namijenjen povezivanju općina iz različitih zemalja i na taj način razmjenjuju iskustva, pomažu jedni drugima i razmjenjuju primjere dobre prakse. Općine se mogu međusobno povezivati iz više razloga: kultura, turizam, sport, lokalni razvoj, umjetnost, mladi, društvene aktivnosti – međukulturalni dijalog i poštivanje različitosti uvijek su naglašeni.

Naši Novotravnićani posjetili su Korušku središnju knjižnicu dr. Franca Sušnika gdje su predvođeni ravnateljem Aljažom Verhovnikom razmijenili poklone u vidu knjiga.

0%