play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Klimatološki započelo proljeće

Danas je klimatološki započelo proljeće, a proljetno vrijeme obilježit će i naredne dane. Zima za sada ne prijeti, tako da u narednih sedam dana nastavljamo u ritmu kakav je obilježio i dobar dio zime iza nas.

Iako iznadprosječno toplo, vrijeme neće biti posve stabilno. Uz promjenjivu oblačnost povremeno treba računati na kišu. Dok se snijeg kao i do sada očekuje samo na planinama i ne u većim količinama.

VIKEND(02.-03.03.) izmjena sunčanih i oblacnih intervala. Uz dnevni razvoj oblačnosti lokalno naleti kiše ili pljuskovi rijetko praćeni grmljavinom. Najprije se to odnosi na dijelove Hercegovine, jugozapadne i zapadne Bosne. Dok bi u ostatku zemlje dominiralo većinom sunčano i stabilno vrijeme uz rijetku pojavu padavina. Više sunčanog vremena tokom nedelje.

Nastavljaju se proljetne temperature, tokom dana većinom od 14 do oko 20°C, a ni jutra neće biti nešto hladna.

Tokom naredne sedmice, pod uticajem serije ciklona očekuje nas pretežno oblačno i nestabilno vrijeme uz povremeno nalete kiše, na planinama snijega. Temperature u blagom padu u odnosu na dane vikenda ali daleko od neke zime.

Prema kraju prve dekade marta istok Evrope očekuje zahlađenje i nagomilavanje hladnog vazduha. Hoće li taj hladan vazduh kasnije tokom marta doći i do naših krajeva pratićemo. Obzirom na pokrenutu vegetaciju i njeno dalje buđenje tokom narednih dana, svako jače zahlađenje sada predstavlja opasnost.

0%