play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

U Tuzli se održava mirna protesna šetnja za ubijenu Amru Kahrimanović

U Tuzli se danas održava mirna prosvjedna šetnja na relaciji od tržnog centra na Brčanskoj Malti do lokacije preko puta ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije.

Šetnja za ubijenu Amru Kahrimanović je počela u 12 sati. Unatoč lošem vremenu, na prosvjednoj šetnji okupio se veći broj građana.

– Molimo sve građane Bosne i Hercegovine, Tuzle i Tuzlanskog kantona, srednjoškolce, studente, majke, očeve, penzionere i sve ljude dobrog srca, pozivamo i časne, poštene, moralne ljude iz MUP-a TK, znamo da vas ima, da nam se u što većem broju pridružite u subotu i pomognete u borbi protiv sistemskih propusta. 

U objavi uoči šetnje Amrin sin i brat, Damir Hodžić i Nedžad Kahrimanović su medijima kazali kako se ne smije stati i kako se isti slučaj može dogoditi bilo kome od nas, našim bakama i majkama, suprugama i kćerkama. Ukazali su na propuste u MUP-u ove županije za koje se znalo i za koji nadležni nisu ništa poduzelu.

Nisu radili svoj posao adekvatno i po propisima. Moramo dokazati da Tuzla može biti centar promjene. Nema odustajanja. Mi ovo ne možemo bez vas – naveli su u objavi uoči šetnje Amrin sin i brat, Damir Hodžić i Nedžad Kahrimanović.

0%