play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Nova najljepša plaža na svijetu nalazi se u Portugalu

Tripadvisor predstavio je najbolje rangirane plaže za 2024. godinu, a na prvom mjestu našla se portugalska Praia da Falesia.

Plaža broj jedan koju treba dodati na svoju listu ljetnjih destinacija je Praia da Falesia u portugalskom Algarveu, koja se ove godine našla na prvom mjestu izbora Travellers’ Choice Best of the Best.

Na toj poziciji skida šestostrukog prvaka – brazilski biser Baia do Sancho, koja je ispala s liste. Spiaggia dei Conigli na otoku Lampeduza na Siciliji osvaja srebrnu medalju, a bronca ide plaži La Concha u San Sebastijanu u Španjolskoj.

Zanimljivo je da je Praia da Falesia prošle godine bila na šestom mjestu, a u međuvremenu prikupila 5.900 recenzija – od kojih 68 posto daje najvišu ocjenu, piše nova.rs.

Tripadvisor kaže da je plaža koja je osvojila svijet „poznata po dramatičnim crvenim, pješčanim liticama i do nje se može doći drvenim stepenicama“. „Ovo je omiljeno među recenzentima Tripadvisora zbog svog mekog, praškastog pijeska, savršenog za sunčanje i šetnje“, navodi se, a prenosi Daily Mail.

The Beach of La Concha is a crescent shaped urban seaboard of the city of San Sebastián located at the Bay of La Concha.
0%