play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Pezer je jedini bh. predstavnica na 19. Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici

Bosna i Hercegovina će ipak imati predstavnika na ovogodišnjem, 19. Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje će se održati od 1. do 3.ožujka u Glasgowu, Škotska – Bosna i Hercegovina. rekorder u bacanju kugle Mesud Pezer.

Pezer će biti jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na svjetskom natjecanju najboljih sportaša, gdje se očekuje više od 650 sportaša i sportašica iz 130 zemalja svijeta u 26 disciplina – 13 disciplina za seniore i isto toliko za seniorke.Pezer, koji će 27. kolovoza napuniti 30 godina, prije devet dana u Beogradu postavio je novi dvoranski osobni i rekord BiH. rekord koji sada iznosi 21,42 metra, dok je njegov rekord na otvorenom 21,48 metara koji je postigao 13. kolovoza 2019. na mitingu u švedskom gradu Vaxjo.

“Bio je ovo vrlo stresan period zbog vize za Veliku Britaniju koja će se podizati u konzulatu u Beogradu. Putujem s vizom odmah nakon današnjeg treninga u Sarajevu, odakle ću putovati za Glasgow. Što se tiče očekivanja, najvažnije je da sam zdrav i u najboljoj formi u dosadašnjoj karijeri, tako da mogu samo obećati da ću dati sve od sebe – kaže Pezer, koji će nastupiti u finalu bacanja kugle na prvi dan s početkom u 20.10 sati.

U finalu bacanja kugle nastupit će 16 bacačica, a norma za nastup iznosila je čak 21,70 metara, pa je Pezer dobio priliku nastupiti, zajedno s jednom engleskom natjecateljicom, na temelju svjetske rang liste. Pezer je ovog mjeseca s dužinom od 20,75 metara osvojila zlatnu medalju na Balkanijadi u Istanbulu.

Najbolji plasman na velikim svjetskim natjecanjima Pezer je ostvario upravo na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Birminghamu, kada je 3. ožujka 2018. osvojio peto mjesto, s tada novim rekordom.

0%