play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Tri godine od Balaševićeve smrti

Navršilo se točno tri godine od smrti legendarnog novosadskog kantautora i pjesnika, Đorđa Balaševića.

Jedan od najomljenijih glazbenika ovog podneblja svih vremena, čovjek kojeg su voljeli od Vardara do Triglava pa i šire, preminuo je 19. veljače 2021. u svojoj 68. godini života.

Smrt ga je zadesila tijekom liječenja od koronavirusa u Kliničkom centru Vojvodina. U Infektivnu kliniku ove ustanove u Novom Sadu, Balašević je bio primljen tri dana ranije.

Iza njega je ostalo na stotine hitova koje će pjevati generacije zaljubljenih parova. O tome koliko je bio omiljen među običnom rajom svjedoči i to da su liječnici, neposredno nakon što je konstatirana njegova smrt neutješno plakali za njim.

Na sprovodu Đorđa Balaševića bili su njegova obitelj i gradonačelnici Ljubljane i Novog Sada, Zoran Janković i Miloš Vučević, a tamburaši su pjevali pjesmu “Olivera” posvećenu njegovoj supruzi.  Sa suprugom Oliverom bio je u braku 40 godina. Upoznali su se krajem 70-ih, kada joj je i napisao pjesmu “Provincijalka”, a zatim cijeli niz drugih pjesama. Imali su troje djece – Aleksu, Jovanu i Jelenu.

– Mnogo je ljudi koji vole moje pjesme i oni za mene nisu samo publika. Omogućili su mi da živim od svog talenta, radim ono što volim, u čemu uživam i, na kraju krajeva, da živim od toga – kazao je svojedobno Balašević koji je izuzetno cijenio svoju publiku.

Nema sumnje da će uz njegove pjesme još dugi niz godina cvjetati nove ljubavi, sretne i nesretne…

0%