play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Ova je zemlja proglašena najprijateljskijom na svijetu

Kad su u pitanju najprijateljskije zemlje na svijetu, vjerojatno će vam odmah na pamet pasti nekoliko država. Ali što uopće točno podrazumijeva termin „prijateljska zemlja“? Iako je svijet pun istinski prijateljski nastrojenih ljudskih bića u svakoj zemlji, postoje neka mjesta u svijetu gdje ljudi razvijaju poseban životni stil koji nadahnjuje pozitivniji i svjetliji pogled na život.

E pa očito je to slučaj i s dalekom Australijom, a ovo su samo neki od razloga zašto je Australija proglašena najprijateljskijom zemljom na svijetu, prema portalu thetravel.com

Mnogo je razloga zašto baš Australija. Životni stil uvijek igra presudnu ulogu u ukupnoj sreći i dobrobiti pojedinaca i zajednica čiji su dio. Tipičan način života u Australiji uključuje dosta avanture, visoku kvalitetu života i društvenu svrhu. Australija je zemlja okružena predivnim plažama i nekim od najljepših prirodnih atrakcija na svijetu koje bi svatko trebao posjetiti. Također ima i dovoljno prekrasnih gradova koji imaju opušteni ugođaj, a ne zagušenu i stresnu atmosferu.

Australci itekako dobro koriste mogućnosti svoje zemlje, te većinu slobodnog vremena provode vani uživajući u prirodnim ljepotama. Vole provoditi vrijeme zajedno s prijateljima i obitelji na otvorenom, uživati u hrani i piću i prihvatiti opuštenu atmosferu koju su razvili kroz svoj životni stil i pogled na život.

Ipak, ne libe se ni avanturističkog načina života, tako da prihvaćaju i čuda divljine kojih na ovom udaljenom kontinentu ne manjka. Uostalom, ovdje žive valjda sve moguće, opasne i neopasne životinje, a nije rijedak slučaj ugledati zmiju u dvorištu ili wc – u.

Za putnike koji se pitaju je li Australija sigurno mjesto za posjetu, odgovor je – definitivno da. Jedno je od najsigurnijih mjesta na svijetu za turiste, a čak može biti dobar izbor i za backpackere. Kada su u pitanju pojedinačni gradovi, Perth i Melbourne su dobili ocjenu 76 od 100 za gradsku sigurnost, a glavni grad Canberra ocijenjen je s 80 od 100, što ukazuje na to kako je riječ o vrlo sigurnim gradovima.

Postoji dobra šansa da će, kada se neka zemlja proglasi najprijateljskijom na svijetu, ista biti ispunjena nekim od najboljih stvari s kojima se možete zabaviti. Nema sumnje kako je Australija prepuna avantura s nekim doista uzbudljivim odredištima jer se u njoj nalaze neke od najljepših tropskih plaža na svijetu i brojni morski rezervati, uključujući Veliki koraljni greben.

Istraživanje obale može biti vrhunac putovanja. Osim lutanja živopisnim Sydneyom i „krstarenja“ Velikom oceanskom cestom, i ljubitelji dobre kapljice doći će na svoje jer se ovdje proizvodi sjajno vino. Ne postoji ništa što bolje pristaje uz neko vino od nekih od najsvježijih morskih plodova na svijetu, kojih ima u izobilju.

U svakom slučaju, iako daleka, vrijedna je posjeta, pa ako planirate putovati u Land Down Under, nadamo se kako će vas ovaj članak ohrabriti da se odvažite na taj korak.

0%