play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Ovo su najbolje turističke destinacije za parove

Šarmantni europski gradovi odavno su sinonim za romantiku, osvajaju parove zaljubljene u kaldrmu, povijest, umjetnost, arhitekturu, udobne kafiće i restorane.

Od sanjivih venecijanskih kanala do živahnih ulica Pariza, svaki grad nudi jedinstvenu romantičnu atmosferu, a jedno od ovih sedam odredišta na našem popisu sigurno će vas oduševiti.

Ako želite obnoviti ljubav ili se jednostavno dobro zabaviti s partnerom ili partnericom, vrijeme je da spakirate kofere i krenete na romantično putovanje, a ovih 7 turističkih destinacija nudi nezaboravna iskustva koja će vam razgaliti srca.

Pariz – grad ljubavi

Nemoguće je govoriti o romantičnom putovanju, a ne spomenuti Pariz. Elegancija, umjetnost i bezvremenska ljepota glavnog grada Francuske čine ga ultimativnim odredištem za parove.

Prošećite duž Seine, posjetite znamenitosti poput Eiffelovog tornja i prepustite se izvrsnoj kuhinji u bistroima osvijetljenim svijećama. Umjetnički ambijent Montmartrea i mirni vrtovi Luksemburga stvaraju romantična sjećanja koja zauvijek ostaju u srcu.

Venecija – serenada na vodi

Venecija sa svojim vijugavim kanalima i šarmantnim gondolama pravi je izvor za zaljubljene. Dok istražujete povijesne palače, svakako posjetite impozantni Markov trg i izgubite se u labirintu uskih uličica.

Uživajte u romantičnim večerima sa serenadama i prepustite se dekadentnoj talijanskoj kuhinji u restoranima na obali.

Prag – bajka u srcu Europe

Bajkovita arhitektura Praga stvara romantičnu atmosferu i nezaboravne trenutke. Lagano prošećite Karlovim mostom, istražite zamršeni Praški dvorac i izgubite se na čarobnom Starogradskom trgu.

Kako padne noć, gledajte kako se gradski tornjevi osvjetljavaju s vidikovca na brdu Petrin. Impresivno, zar ne?

Santorini – plavo romantično utočište

Bijele zgrade Santorinija i safirno more nude idilično okruženje za zaljubljene parove. Uživajte u čarobnim zalascima sunca u selu Oia, opustite se na prekrasnim plažama i istražite šarmantne gradove poput Fire. Ljepota otoka proteže se i pod vodom, pa se parovi mogu upustiti u ronilačke avanture i stvarati uspomene pod kristalno čistim valovima.

Firenca – renesansna romantika

Firenca, kolijevka renesanse, odiše romantikom kroz svoju umjetnost, povijest i arhitekturu. Divite se remek-djelima u galeriji Uffizi, prošećite vrtovima Boboli i divite se kultnoj Firentinskoj katedrali.

Prepustite se ukusnoj toskanskoj kuhinji i nazdravite svojoj ljubavi lokalnim vinom u romantičnim trattoriama.

Beč – Melodije ljubavi

Bogata povijest i glazbena baština Beča čine ga očaravajućim odredištem za parove. Posjetite klasične koncerte, raskošne palače poput Schönbrunna i svakako uživajte u Sacher torti. Vožnja konjskom zapregom gradskim ulicama romantičnom putovanju daje dašak starog svijeta.

Istanbul – mostovi ljubavi

Bogata povijest i kulturna raznolikost Istanbula čine ovaj grad jednim od top 7 turističkih odredišta za zaljubljene parove. Obiđite veličanstvenu Plavu džamiju, prošećite Velikim bazarom i krstarite Bosporom dok sunce zalazi. Spoj Istoka i Zapada u gradu stvara jedinstveno i nezaboravno iskustvo za parove koji traže očaravajući bijeg od svakodnevice.

0%