play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Vesele Mačkare: Novi Travnik oživio uz šarenu čaroliju Pokladnih Mačkara 2024.

U srcu Bosne, točnije u šarmantnom Novom Travniku, danas se odigrala prava čarolija boja, smijeha i maškara. Naime, središnje ulice ovog grada bile su poprište nezaboravnog Novotravničkog pokladnog karnevala, koji je danas zaživio s nevjerojatnom energijom i veseljem.

Već u 16 sati i 10 minuta, gradske ulice bile su ispunjene šarenim maskama, šljokicama i smijehom. Mališani su se pretvorili u male čarobnjake, princeze, kauboje, Indijance, vile, balerine, pa čak i štrumpfove i jednog malog bubamarca. Veliki osmijeh krasio je njihova lica dok su s nestrpljenjem iščekivali početak karnevala.

Središnji trg je blistao u raznolikosti maski koje su odisale maštovitošću i kreativnošću svakog pojedinca. Tu su se izdvajale maske u obliku pingvina, elegantnih kraljica i kraljeva, malih srca koja su kucala ritam ljubavi, kauboja koji su puštali mašti na volju i Indijanaca koji su svojim šarenim perjem mamili uzdahe oduševljenja.

Bubamarcu, najmanjem sudioniku karnevala, svaka ulica je bila pozornica na kojoj je s ponosom predstavljao svoju masku, dok su ga roditelji s oduševljenjem pratili. Njegova prisutnost bila je kao šareni dragulj koji je dodatno obogatio cijeli doživljaj ovog veselog događaja.

Uz sve te maštovite maske, nije izostala ni glazba. Moto klub i limena glazba upotpunili su atmosferu svojim veselim tonovima, pridonoseći tako da se cijeli karneval pretvori u pravu feštu.

Ovaj nezaboravan događaj bio je prilika da Novi Travnik pokaže svoju kreativnost, ljubav prema tradiciji i zajedništvu. Svi prisutni, bez obzira na uzrast, bili su povezani u jedan veliki osmijeh, stvarajući tako nezaboravne trenutke koji će se prepričavati još dugo vremena. Dok su se maskirani mališani igrali i smijali, ulice Novog Travnika postale su pravo carstvo mašte, boje i radosti. Ovaj pokladni karneval nije samo manifestacija maski i kostima, već je bio prava poslastica za sva osjetila, ostavljajući u srcima sudionika i posjetitelja osjećaj zajedništva i sreće.

Kao i uvijek, očekuje se da će kralj i kraljica karnevala, uz dozu humora i maštovitosti, milom ili silom preuzeti ključeve grada, te simbolički upravljati novom republikom barem dvadeset i četiri sata. Ova tradicija stvara jedinstvenu atmosferu u kojoj se svake godine odabire vladarski par koji će na kratko zavladati gradom, pridonoseći tako dodatnoj zabavi i smijehu među sudionicima i posjetiteljima.

No, neće sve biti samo šala na današnjem Pokladnom karnevalu Mačkare 2024. Za sve nedaće koje su se dogodile tijekom protekle godine, na temelju pažljivo prikupljenih dokaza, sročena je optužnica protiv optuženika Krnje. Očekuje se da će ova neobična pravna predstava biti objelodanjena pred svima, a predviđena kazna bit će primijenjena na licu mjesta, dodatno začinjavajući ovu već spektakularnu manifestaciju. Svi prisutni imat će priliku svjedočiti neobičnom suđenju i, naravno, pridružiti se u smijehu koji će odjekivati gradskim ulicama.

Na kraju dana, svi sudionici su sačuvali te lijepe trenutke u svojim uspomenama, noseći sa sobom osjećaj ponosa što su bili dijelom ovog čarobnog Novotravničkog pokladnog karnevala.

0%