if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Otkrivena impozantna biblioteka Charlesa Darwina

Golema osobna biblioteka utjecajnoga prirodoslovca i biologa Charlesa Darwina bit će prvi put u cijelosti objavljena online.

Znanstvenici koji su proučavali sadržaj knjiga ističu da je riječ o potpuno nepoznatim ili neobjavljenim istraživanjima .Katalog će na 300 stranica detaljno prikazati osobnu znanstvenikovu zbirku knjiga koju čini 7400 naslova i 13.000 svezaka.Prethodni popisi uključivali su samo 15 posto knjižnice. Radilo se o knjigama, pamfletima i časopisima o temama poput biologije, geologije, filozofije, psihologije i religije, kao i o umjetnosti, povijesti i putovanjima.

Prethodni popisi uključivali su samo 15 posto knjižnice. Radilo se o knjigama, pamfletima i časopisima o temama poput biologije, geologije, filozofije, psihologije i religije, kao i o umjetnosti, povijesti i putovanjima.

Među novootlrivenim djelima je i njemački časopis s prvom poznatom fotografijom bakterije. Zanimljivo je da je većina radova na engleskom, ali i francuskom, španjolskom i talijanskom.

Projekt pod nazivom “The Complete Work of Charles Darwin Online” trajao je 18 godina, a njegovo objavljivanje poklapa se s 215. godišnjicom Darwinova rođenja. Vodio ga je dr. John van Wyhe s Odjela za biološke znanosti Nacionalnog sveučilišta u Singapuru (NUS).

0%