play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Pezer osvojio jedino zlato na balkanskom prvenstvu atletičara

Zlatna medalja bacača kugle Mesuda Pezera iz Zenice ujedno je i jedina medalja koju je osvojila Bosna i Hercegovina na 28. Balkanskom dvoranskom prvenstvu u atletici za seniorke održanom jučer u Istanbulu.

Svega pet sportaša je predstavljalo BiH na ovom natjecanju, a niti jedna bh. atletičarka nije se plasirala na natjecanje. Zeničanin Pezer je slavio s hicem od 20,75 metara, ispred Grka Odyseseasa Mouzenidisa s 19,25 i Gruzijca Giorgija Mujaridzea s 19,19 metara. U bacanju kugle nastupio je i mladi Nermin Štitkovac iz Sarajeva, koji je bio peti sa 18,12 metara.

Nadomak medalje bio je i skakač u vis Marko Šuković koji je preskočio letvicu na visini od 2,15 metara, koju su preskočili i trećeplasirani Ukrajinac Kyryio Lutsenko i drugoplasirani Rumunj Valentin Androne, ali iz manjeg broja pokušaja na prethodnim visine.

Zlato je osvojio Nikitin Dmytro iz Ukrajine s preskočenih 2,20 metara. U utrci na 60 metara Tuzlak Edhem Vikalo s rezultatom 6,95 sekundi bio je ukupno 12. u kvalifikacijama i nije se plasirao u finalnu utrku. Zlatnu medalju osvojio je Slovenac Anej Ćurin Propotnik s vremenom 6.66.

Naš srednjoprugaš Jovan Rosić bio je osmi u utrci na 800 metara s vremenom 1.53,27. Prvi je bio Turčin Omer Faruk Bozdag s 1:47.74.

0%