if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Kobe Bryant dobio spomenik ispred dvorane Lakersa

Kip legendarnog američkog košarkaša i nekadašnje zvijezde Los Angeles Lakersa Kobea Bryanta otkriven je sinoć tijekom ceremonije ispred arene Crypto.com.

Naime, prije četiri godine tada umirovljeni 41-godišnji Bryant je poginuo u nesreći helikoptera zajedno sa svojom kćerkom Giannom, šestoro putnika i pilotom.

Skulpturu je uradila kiparice Julie Rotblatt Amrany, a ona prikazuje Kobea s usmjerenim kažiprstom desne ruke prema nebu, što je trenutak kada je u siječnju 2006. godine napuštao parket nakon što je postigao rekordan 81 poen protiv Toronta.

Ceremoniji predstavljanja kipa prisustvovali su vlasnica LA Lakersa Jeanie Buss, NBA legenda Kareem Abdul-Jabbar, njegov nekadašnji trener Phil Jackson te njegova supruga Vanessa.

“Ovo nije samo za Kobea, već i za sve vas koji ste ga godinama podržavali”, rekla je supruga Vanessa tijekom ceremonije.

Podsjetimo, Bryant jer pet puta tijekom karijere bio NBA prvak i to svaki put s LA Lakersima gdje je proveo cijelu karijeru. Najkorisnijim igračem finalne serije je proglašen dva puta, a 18 puta je nastupao na NBA All-Star utakmicama te je osvojio dvije zlatne olimpijske medalje.

0%