if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Održana sjednica Organizacijskog odbora „Izbor najboljeg sportaša Kantona za 2023. godinu”

U Kreševu je održana 1. sjednica Organizacijskog odbora manifestacije „Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2023. godina koja će se 23. veljače 2024. godine održati u Kreševu.

Sjednicom Organizacijskog odbora manifestacije „Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2023. godinu” presjedavao je Bojan Domić, kantonalni ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta. Sjednici su prisustvovali načelnik Općine Kreševo Renato Pejak, u ulozi domaćina manifestacije, načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić, članovi Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB i istaknuti sportski radnici koji su kroz duži vremenski period dali svoj doprinos razvoju sporta na prostoru SBK/KSB i Bosne Hercegovine.

Prisutnim članovima Organizacijskog odbora u ime Sportskog saveza SBK/KSB obratio se dr. Hamdija Mlinarević, po ovlaštenju predsjednika Sportskog saveza SBK/KSB Mirsada Ibrišimbegovića, te istaknuo je da je manifestacija „Izbor najboljeg sportaša Kantona ” jedna od najznačajnijih manifestacija na prostoru Kantona i očekuje da će ovo biti jedna od najbolje organiziranih do sada.

Naš Kanton ima državne, balkanske, europske prvake i mnogobrojne talente koji naprono rade sa svojim trenerima tijekom cijele
godine uz mukotrpan rad sportskih radnika koji stvaraju uslove za odvijanje trenažnih procesa i natjecanja. U svome obraćanju dr. Mlinarević istaknuo je javni interes u sportu obuhvaća unapređenje zdravlja građana i sportska aktivnost kojom se postižu vrhunska sportska dostignuća.

Ministar Bojana Domića, naglasio, kako je manifestacija „Izbor najboljeg sportaša Kantona” vrhunac godine u oblasti sporta za natjecatelje, trenere i sportske radnike. Čestitao je Sportskom savezu SBK/KSB na organizaciji ove tradicionalne manifestacije i zahvalio se načelniku Općine Kreševo Renatu Pejaku na domaćinstvu te dodao da je „Izbor najboljeg sportaša Kantona” jedinstvena prilika da se najboljim među najboljima oda priznanje. U svome obraćanju ministar Domić rekao je da će se tokom ove godine započeti sa pripremom i izradom strategije sporta Kantona kao strateškog dokumenta koji će zasigurno doprinjeti
razvoju sporta i povećanju tjelesne aktivnosti cjelokupnog stanovništva sa ciljem očuvanja zdravlja.

Načelnik Općine Kreševo Renato Pejak iskazao je zadovoljstvo što su Općina Kreševo i sportski radnici sa područja Kreševa domaćini najboljim sportašima i sportskim ekipama Kantona i da će dati maksimalan doprinos da manifestacija što bolje bude
organizirana.

Na čelu Žirija/Ocjenjivačkog suda ovogodišnje manifestacije je mr. sci. Vedran Drmać, koji je izrazio zadovoljstvo što će se jedna ovako značajna manifestacija održati u Kreševu, te što su sve odluke o nagradama pojedincima i ekipama donesene jednoglasno.

Članovi Žirija/Ocjenjivačkog suda odluku o proglašenju najboljih donijeli su na osnovu Pravila za izbor sportaša i sportske ekipe SBK/KSB.

Nikica Petrović, u svojstvu predsjednika Komisije za nagrade i priznanja Sportskog saveza SBK/KSB informirao je Organizacijski odbor o priznanjima i nagradama koje će se uručiti na manifestaciji.

Nakon sjednice Organizacijskog odbora članovi odbora posjetili su muzej Franjevačkog samostana u Kreševu i prisustvovali radionici potkivanja jaja koju su organzirali domaćini.

Manifestacija „Izbor najboljeg sportaša Kantona za 2023. godinu” održat će se 23. veljače 2024. godine u sportskoj dvorani Srednje škole u Kreševu s početkom u 18,00 sati uz bogat kulturno-umjetnički program.

0%