if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Huawei bi ove godine mogao plasirati 5nm čipove

Američke sanacije upućene Huaweiu inače su za cilj spriječiti rast ove kompanije koja je 2019. prijetila da postane najprodavaniji smartphone na svijetu.

I dok nikad nisu dokazane optužbe za špijunažu, Huawei je preživio sankcije i izašao znatno jači. Jedan od najvećih kineskih proizvođača poluvodiča, Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), navodno planira izgraditi nove proizvodne pogone posebno za Huawei 5 nm čipove . Tako bi kineski SMIC već ove godine mogao početi masovno proizvoditi napredne čipove koje je dizajnirao Huawei.

Dok se Kirin 9000s masovno proizvodio na SMIC 7 nm proizvodnom procesu, nakon čega se našao u Huawei Mate 60 seriji telefona , tvrtka za svoju sljedeću generaciju uređaja, odnosno Mate 70 seriju, mora razviti znatno više sposoban i učinkovit silicij koji će nadmašiti Kirin 9000s, ako to želi nastaviti jačanje i povratak.

Huawei je uspio razviti 5nm čipove koje će itekako konkurirati aktualnim čipovima. Bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije i američku reakciju na razvoj Huaweija

0%