play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Goran Perkovac smijenjen sa klupe hrvatske rukometne reprezentacije

Hrvatski rukometni savez objavio je u utorak da Goran Perkovac više nije izbornik muške reprezentacije nakon neuspjeha na Europskom prvenstvu. 

U priopćenju se navodi da bi “odluka o novom izborniku trebala biti donesena tijekom sljedećih nekoliko dana”. Mnoga imena spominju se u kontekstu izborničke potrage.

Novi izbornik Hrvatske povest će reprezentaciju u borbu za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu. Hrvatska će u ožujku u Hannoveru igrati s Austrijom, Njemačkom i Alžirom u sklopu kvalifikacijske Skupine 2. Prvi susret igrat će 14. ožujka protiv Austrije, dan ili dva kasnije slijedi utakmica s Njemačkom, dok je dvoboj s Alžirom na rasporedu 17. ožujka.

Plasman na Igre pokušat će izboriti 12 reprezentacija podijeljenih u tri skupine po četiri momčadi. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izborit će nastup na Olimpijskim igrama koje počinju 26. srpnja.

U kvalifikacijskoj Skupini 1 nalaze se: Španjolska, Slovenija, Bahrein, Brazil. Skupinu 3 čine: Norveška, Mađarska, Portugal, Tunis. Šest reprezentacija već je izborilo nastup na Olimpijskim igrama. To su: Francuska (domaćin), Danska (svjetski prvak), Švedska (trećeplasirana na Euru), Egipat (afrički prvak), Argentina (američki prvak) i Japan (pobjednik azijskog kvalifikacijskog turnira).

0%