if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Kralju Charlesu III dijagnosticiran rak

Kralju Charlesu III dijagnosticiran je rak, obavijestila je javnost Buckinghamska palača. Iz palače kaže da je kralj “i dalje potpuno pozitivan u pogledu svog tretmana i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće”. Izvijestili su kako se ne radi o raku prostate, te da mu je rak dijagnosticiran dok je nedavno boravio u bolnici gdje je bio na rutinskoj operaciji prostate, prenosi BBC. 

Daily Mail prenosi kako je kralj u ponedjeljak počeo s tretmanima liječenja i neko vrijeme neće obavljati svoje kraljevske dužnosti koje će umjesto njega sada obavljati drugi članovi kraljevske obitelji. Umjesto njega sav posao odradit će osobe od njegovog najvećeg povjerenja – kraljica Camilla, princeza Anne te princ Edward i vojvotkinja Sophie.

Iz palače nisu podijelili detalje o točnoj kraljevoj dijagnozi niti u kojem stadiju je rak. Kralj Charles (75) prije nekoliko je dana bio podvrgnut operaciji i tada je Buckinghamska palača priopćila da je kralj tražio liječenje zbog povećane prostate, a radi se o korektivnom zahvatu. 

– Kao i tisuće muškaraca svake godine, kralj je tražio liječenje povećane prostate. Stanje Njegovog Veličanstva je benigno i otići će u bolnicu na korektivni zahvat. Kraljevi javni angažmani bit će odgođeni za kratko razdoblje oporavka – poručio je glasnogovornik kraljevske obitelji. 

Otkrivanje detalja o zdravlju kralja za britansku je kuću neuobičajeno, no izvori iz palače tvrde da se kralj na ovaj potez odlučio kako bi potaknuo druge muškarce koji možda imaju simptome da se pregledaju.

0%