if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

HBO prekinuo suradnju s glumcem Milošem Bikovićem

HBO je nakon kritika i prozivki iz Ukrajine odlučio prekinuti suradnju s srpskim glumcem Milošem Bikovićem. Ukrajinci su popularnog glumca optužili za podršku Rusiji i ruskom genocidu.

“Bio sam počašćen što sam izabran za Bijeli lotos, TV seriju koju cijenim i u kojoj glume kolege koje duboko poštujem. Međutim, moje sudjelovanje nije moguće zbog razloga izvan područja umjetnosti i neću se prikloniti nijednom narativu koji nastoji ugroziti moj integritet”, poručio je Biković.

Nakon prekida suradnje oglasio se i sam glumac putem platforme X:

“Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. S 11 godina izdržao sam dane i noći u skloništima dok su moja domovina i moj rodni grad bili bombardirani. I nikada nikome ne bih mogao poželjeti takvo razaranje.

Sve je više aktivnih sukoba u cijelom svijetu. Svaki je drugačiji. Svaki je srceparajući. Želim im da svi prestanu i da prevladaju principi ljubavi. Danas je protiv mene pokrenuta ciljana kampanja, naizgled kao vanjski manevar za utjecaj na odluke koje mogu stvoriti uznemirujući presedan koji zasjenjuje bit umjetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf apsurda i poraz umjetnosti.

Bio sam počašćen što sam izabran za Bijeli lotos, TV seriju koju cijenim i u kojoj glume kolege koje duboko poštujem. Međutim, moje sudjelovanje nije moguće zbog razloga izvan područja umjetnosti i neću se prikloniti nijednom narativu koji nastoji ugroziti moj integritet.

Htio bih se zahvaliti svima koji su stali uz mene. Kolegama želim puno uspjeha u stvaranju sljedeće sezone. Bez obzira na sve, duboko vjerujem da umjetnost može liječiti. Vjerujem da može pomoći čovječanstvu da se ujedini. Moja uvjerenja i moja predanost umjetnosti ostat će nepromijenjeni.

“Odluka dolazi više od tjedan dana nakon što je ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova prozvalo HBO zbog odabira Bikovića za ulogu. Tagirajući američku mrežu na društvenim mrežama, ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova upitalo je: “Je li u redu da radite s osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo?”

0%