play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Kako spavate? Ovaj položaj povećava stvarnje bora

Više od polovice odraslih priznalo je da spava u položaju za koji se pokazalo da povećava rizik od bora i trajno postaruje lice, no stručnjakinja savjetuje kako se s tim boriti.

Preko 60 posto odraslih osoba priznaje da leže na boku dok su u krevetu, što s vremenom može dovesti do trajnih bora, piše Mirror.

Ako često spavamo u ovom položaju, bore se mogu razviti jer nam je lice dugo pritisnuto uz jastuk. Ležanje na prednjem dijelu još je gore jer je cijelo lice izloženo površini jastuka, što može dovesti do kroničnih promjena na koži.

Bore se najviše razvijaju oko naših očiju i usta.

Srećom, jednostavne noćne promjene mogu spriječiti prerano starenje, uključujući spavanje na leđima umjesto na trbuhu ili boku.

Polaganjem na leđa izbjegava se pritisak na lice gdje se mogu stvoriti neželjene bore. Također, stručnjaci preporučuju da svoje uobičajene pamučne jastučnice zamijenite svilenim i da razmislite o ulaganju u ovlaživač zraka.

A kako biste spriječili okretanje noću na lice ili trbuh i zaustaviili jutarnju otečenost lica, savjetuju podizanje glave za oko 20 do 30 stupnjeva.

0%