if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Uskoro novi letovi za Istanbul iz Tuzle

Grčka aviokompanija Lumiwings uskoro bi trebala prometovati na relaciji Tuzla – Istanbul. Nedavno je stiglo odobrenje turske državne direkcije za letove na pomenutoj relaciji, a Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT) trenutno radi na tehničkim pripremama za uspostavljanje linije.

Prema informacijama sa MAT-a letovi na relaciji Tuzla – Istanbul mogli bi početi u ožujku. Do tad trebaju se utvrditi cijene karata, koliko će biti letova tijekom tjedna i druge informacije od koristi za putnike.

Pored aktivnosti na uspostavi novih linija na MAT-u se intenzivno radi na pronalasku novčanih sredstava za ugradnju navigacijskog sistema ILS CAT 3. Urađena je studija, a ako projekt bude implementiran na MAT će moći slijetati i polijetati evioni u uvjetima minimalne vidljivosti.

Sisteme ILS CAT 3 u regiji imaju aerodromi u Beogradu i Zagrebu. Bosna i Hercegovina, generalno gledano, zbog magle ima probleme na svim aerodromima, a MAT je jedini aerodrom u BiH na koji se može postaviti navigacijski sistem ILS CAT 3.

0%