if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Njemačkoj prijeti novi štrajk koji će paralizirati zemlju

Siječanj su Njemačkoj obilježili brojni štrajkovi , a zadnji u nizu je štrajk strojovođa koji je nanio ogromnu štetu njemačkoj ekonomiji.

No, na pomolu su novi štrajkovi. Sindikat Verdi pozvao je sve djelatnike snaga sigurnosti u zračnim lukama na prosvjed. Zrakoplovne sigurnosne snage ovog četvrtka (1. veljače) trebale bi stupiti u štrajk u glavnim njemačkim zračnim lukama.Prema informacijama njemačkih medija, Sindikat je pozvao oko 25.000 zaposlenika u industriji sigurnosti zrakoplova da prekinu s radom od ranog jutra. Štrajk bi tada trebao trajati do ponoći. Verdi nije želio službeno komentirati planove.

Također, Sindikat Ver.di pozvao je na štrajk upozorenja u lokalnom javnom prijevozu u gotovo cijeloj Njemačkoj u petak 2. veljače 2024. godine. Kako javljaju njemački mediji, štrajk će posebno pogoditi saveznu zemlju Baden-Württemberg gdje će u više gradova štrajkati radnici zaposleni u lokalnom prijevozu. Kako javljaju mediji, štrajk će pogoditi gradove poput Stuttgarta, Karlsruhea, Heilbronna, Freiburga, Baden-Badena, Esslingena i Konstanza.Sve savezne zemlje pozvane su na cjelodnevni štrajk štrajkovi upozorenja u lokalnom javnom prijevozu, pišu njemački mediji.

“Budući da kolektivni pregovori u svim saveznim zemljama nisu dali nikakve rezultate, sada je vrijeme da se izvrši veći pritisak na poslodavce”, rečeno je iz Sindikata Ver.di.Putnici će se ponovno suočiti sa značajnim ograničenjima, posebice u vrijeme prometne špice, navode njemački mediji.

0%