if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Evo kako jednom rečenicom uvrijediti europske državljane

Zanimljiva mapa podijeljena na Twitteru na šaljivi način prikazuje kako koristeći jednu rečenicu ili tek određeni izraz možete uvrijediti građane određene zemlje u Europi.

Kada se radi o regiji Balkana – za našu zemlju navode da bi “savršena uvreda” bila “turski Srbi” dok za susjede u Hrvatskoj navode da bi ih mogli uvrijediti nazivom “Srbi katolici”. Govoreći o Srbiji, mapa navodi da bi za njih dovoljno bilo da kažete kako je “Tesla Amerikanac/Hrvat” kako bi ih uvrijedili.

“Je li Slovačka u istočnoj Europi ili na Balkanu?”, pitanje je koje vrijeđa Slovence navodi mapa – istovremeno griješeći kod imena zemlje, ali i njenog položaja. Crna Gora nije predstavljena na mapi, a za Makedonce ističu rečenicu “izmišljena 1991.”.

“Propala ekonomija”, izraz je kojim bi uvrijedili Grke, “Najdepresivnija zemlja” – za Fince, “Pričaju dijalekt švedskog jezika” za Norvežane.

“Tjestenina s kečapom i separatizmom”, savršena je uvreda za Talijane, dok bi Španjolce naljutili tvrdnjom da su “glasni i naporni”.

Za Francuze je istaknuta samo bijela zastava, za Austrijance je dovoljno da kažete “čudni Nijemci” da bi ih uvrijedili, dok je prema mapi Estonija “Finska s Aliexpressa”.

Objava je privukla znantnu pažnju na Twitteru, a zanimljivo je da ju je komentirao čak i Elon Musk, koji je smatrao da autori nisu puno pogriješili.

0%