play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Objavljena posljedna Tošetova pjesma snimljena u studiju

“Kažu da vrijeme, vrijeme liječi sve, ali što mi vrijedi vječnost bez tebe”, stihovi su iz refrena posljednje pjesme koju je otpjevao Toše Proeski. Makedonski slavuj umro je prije gotovo 17 godina, a pjesma je tek sada ugledala svjetlo dana uz pomoć AI tehnologije.

Koristeći alate umjetne inteligencije, poznati makedonski radijski voditelj, DJ i producent Kiril Zarlinov, poznatiji kao DJ Eric Fox, odlučio je završiti i urediti studijsku demo snimku koju mu je, kako navodi, njegov prijatelj Toše “ostavio u amanet” i – konačno je objaviti.

Prva demo snimka nastala je u rujnu 2004. u Kirilovom kućnom studiju. Pjesmu Kažu da vrijeme liječi sve Kiril je odlučio pokloniti svim obožavateljima Proeskog povodom njegovog rođendana, da se njegov lik i djelo nikada ne zaborave.

“Veliko hvala cijeloj ekipi koja je nesebično pomogla u realizaciji pjesme: Davoru Jordanovskom, Darku Tasevu, Ili Spasevu, Jovanu Jovanovu i Aleksandru Tasiću iz Leskovca. Posebno hvala Aleksandru Trajanovskom koji je donio pjesmu u Makedoniju i ponudio je Tošetu”, rekao je Kiril.

Za spot se pobrinuo tim Studio 35 iz općine Kavadarci, svjetski poznat po izradi spotova za najveće svjetske zvijezde kao što su Ariana Grande, David Guetta, Ed Sheeran i mnogi drugi. Zarlinov je posebno zahvalio obitelji Toše Proeskog na podršci u ovom projektu.

“Dječak ‘ljubav’, dječak ‘energija’ došao je na ovaj svijet prije 43 godine i svojom čarolijom u glasu, karizmom, šarmom, skromnošću, dobrotom i ljudskošću uspio dotaknuti milijune srca i uljepšati stotine dječjih života. Liječi li vrijeme sve? Čini se da vrijeme nikad ništa nije izliječilo.

Jednostavno se čovjek navikne živjeti s tom boli. Ostajemo živjeti s njegovom glazbom koja budi snažne emocije, biti ponosni na njegova glazbena postignuća i dostignuća, pratiti njegov humanitarni rad i imati odgovornost čuvati i njegovati uspomenu na njega”, poručio je Kiril.

Podsjetimo, glazbenika Tošu Proeskog prisjećaju se mnogi prijatelji i obožavatelji diljem regije. Da je živ, Toše bi ovih dana slavio 43. rođendan. Nažalost, otišao je prerano, sa svega 26 godina, no njegova skromnost, humanost i glazbena ostavština zauvijek će se pamtiti.

0%