if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Netflix priprema velike promjene

Netflixov uspjeh s onim što naziva “programom u blizini sporta” – dokumentarnim serijama kao što su Beckham, Break Point ili Formula One: Drive to Survive – dugo je poticao nagađanja da će prije ili kasnije krenuti u prijenos sportskih događaja uživo, piše Financial Times.

Njegovi konkurenti već su u tome. Amazon je potpisao 10-godišnji ugovor s NFL-om za prijenos nogometa četvrtkom navečer, dok Apple TV+ ima ugovor o streamingu s Major League Baseball i Major League Soccer.

Peacock ima ugovor s engleskim English Premier League.Dakle, kada su Netflix i World Wrestling Entertainment ovaj tjedan najavili 10-godišnji ugovor vrijedan 5,5 milijardi dolara za streamanje Raw-a – hrvačke emisije koja je pokrenula karijere Dwaynea “The Rock” Johnsona, Johna Cene i “Stone Cold” Stevea Austina – to je naširoko viđeno kao prvi korak u sportskom programu uživo.

Kao što je poznato, profesionalno hrvanje nije pravi sport, već “skriptirana sportska zabava”, kao što je suizvršni direktor Netflixa Ted Sarandos primijetio u video razgovoru s investitorima u utorak. I rekao je da se upravo zato WWE dobro uklapa u Netflix, a pravi sport ne.Raw ugovor omogućit će Netflixu emitiranje tri epizode tjedno, 52 tjedna godišnje, piše Financial Times.

0%