play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Alec Baldwin optužen za ubojstvo iz nehata

Američki glumac Alec Baldwin (65) optužen je u petak za ubojstvo iz nehata koje se 2021. godine dogodilo tijekom probe na snimanju filma “Rust” u američkoj saveznoj državi New Mexico.

Tužitelji su optužnicu ovog tjedna predali istražnoj poroti koja je oformljena u gradu Santa Feu u New Mexicu. Optužnicu su predali nakon što su prije više mjeseci zaprimili novu analizu pištolja koji je korišten tijekom probe.

Na sudu se tim povodom pojavila nekolicina svjedoka, među kojima su bila i dva člana filmske ekipe koja je radila na filmu “Rust”. Jedan je član ekipe bio prisutan kada je došlo do pucnjave u kojoj je ubijena direktorica fotografije Halyna Hutchins, a drugi je snimanje napustio dan prije snimanja jer je sumnjao u sigurnosne uvjete na snimanju.

Badwin je osim glavne uloge u filmu, trebao biti i koproducent filma. Glumac je u listopadu 2021. godine tijekom probe na snimanju “Rusta” uperio pištolj u direktoricu fotografije Halynu Hutchins. Pištolj je zatim opalio i usmrtio je. U pucnjavi je ozlijeđen redatelj filma Joel Souza.

Baldwin je ranije rekao da je povukao udarač na pištolju, ali ne i okidač, te da je pištolj zatim opalio.

Suci su nedavno odlučili privremeno zaustaviti građanske parnice koje su pokrenute protiv Baldwina i producenata filma “Rust”. Tako je odlučeno nakon što su tužitelji rekli da će optužnicu predstaviti istražnoj poroti. Među tužiteljima koji su pokrenuli te građanske parnice ima i članova ekipe filma “Rust”.

Posebni su tužitelji u travnju odbacili optužnicu za ubojstvo iz nehata koja je podnesena protiv Baldwina. Rekli su tada da im je rečeno da je moguće da je pištolj prije pucnjave bio modificiran te da nije ispravno radio.

Nakon što su zaprimili novu analizu pištolja, promijenili su mišljenje te počeli razmišljati o novoj optužnici protiv Baldwina.

Stručnjaci koji su analizirali pištolj oslonili su se na zamjenske dijelove kako bi ponovno sastavili pištolj kojim je rukovao Baldwin jer su neki dijelovi pištolja slomljeni tijekom testiranja koje je prove Savezni istražni ured. U izvještaju koji nastao nakon tog testiranja stoji da je okidač pištolja morao biti povučen ili pritisnut.

0%