if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Eurospka unija izdvaja još dva milijuna eura za zapošljavanje u BiH

Projekt “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” bit će nastavljen do kraja lipnja 2026., a Ministarstvo civilnih poslova BIH nastavit će aktivnosti na koordinaciji projekta.

Rezultat je ovo odluke Europske unije izdvojiti još dva milijuna eura za nastavak projekta u okviru kojeg je u proteklom periodu zaposleno preko 400 osoba.

U listopadu 2023. objavljen je poziv i zaprimljeno je 17 aplikacija za nova Lokalna partnerstva za zapošljavanje, od kojih će, početkom veljače, biti odabrano šest najboljih.

Europska unija prethodno je izdvojila četiri milijuna eura kako bi se podržao razvoj Lokalnih partnerstava za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini u periodu 1. 1. 2021. – 31. 12. 2023. Opći cilj projekta je doprinijeti unaprjeđenju socio-ekonomske situacije i životnih uvjeta u Bosni i Hercegovini. Kroz projekt se doprinosi zapošljavanju u lokalnim zajednicama i podržavaju održivi, partnerski vođeni okviri lokalnog tržišta rada za povećanje pristupa formalnom zapošljavanju.

Do sada je u okviru projekta podržano 20 lokalnih partnerstava za zapošljavanje koji su realizacijom intervencija u zapošljavanju uspjeli povećati konkurentnost na tržištu rada za više od 1520 nezaposlenih.

Projekt “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” rezultat je Akcijskog programa za Bosnu i Hercegovinu za 2019. “EU za sektore zapošljavanja i obrazovanja”, a provodi ga Međunarodna organizacija rada.

0%