if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Dobitnici Emmy 2024 su “Nasljeđe” i “The Bear”

Dramska serija “Nasljeđe” proglašena je najboljom na dodjeli nagrada Emmy u ponedjeljak u Los Angelesu, uz trijumf njezinih glumaca, a za najbolju komičnu seriju nagradu je dobio “The Bear”.

Nakon četiri mjeseca odgode zbog štrajkova u Hollywoodu, elita američke televizije okupila se u ponedjeljak u Los Angelesu na 75. dodjeli Emmyja.Televizijski ekvivalent Oscara obično se održava u rujnu, no organizatori su umjesto toga dogovorili susret u siječnju, smatrajući – očito s pravom – da će štrajkovi glumaca i scenarista do tada završiti i da će najveće zvijezde ponovno moći prošetati crvenim tepihom.

HBO-ova produkcija “Nasljeđe”, mračna i oštra kronika unutarnjih razmirica bogate disfunkcionalne obitelji na čelu golemog medijskog carstva, imala je 27 nominacija, a završila je s ukupno 6 nagrada Emmy, koliko je dobio i “The Bear”.”Nasljeđe” je završilo prošle godine nakon četiri sezone. Ta serija, koja je Emmy odnijela i 2020. i 2022. uspjela je pobijediti “The Last of Us” i “Bijeli lotos”.

Odnijela je i nagrade za najboljeg glavnog glumca i glumicu u dramskoj seriji – dobili su ih Kieran Culkin i Sarah Snook. I nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu otišla je “Nasljeđu”, a dobio ju je britanski glumac Matthew Macfadyen.Čak trojica glumaca iz “Nasljeđa” – Brian Cox, Kieran Culkin i Jeremy Strong – bili su nominirani za najbolju glavnu mušku ulogu u dramskoj seriji.

Emmy za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Jennifer Coolidge za satiru “Bijeli lotos”. Dok je “Nasljeđe” dominiralo u kategorijama drame, “The Bear” je osvojio 6 nagrada u kategoriji komedije, a u kategoriji kratke serije dominirao je Netflixov “Beef”.”The Bear” je – osim što je odnio nagradu za najbolju humorističnu seriju – dobio i tri glumačke nagrade: Jeremy Allen White dobio je Emmyja za najboljeg glavnog glumca, a Ayo Edebiri i Ebon Moss-Bachrach za najbolju sporednu glumicu i najboljeg sporednog glumca.

Najbolja glumica u humorističnoj seriji je Quinta Brunson (“Abbott Elementary”).Sir Elton John dobio je svoj prvi Emmy Award, čime je postao “EGOT” – dobitnik Emmyja, Grammyja, Oscara i Tonyja.

0%