play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Legendarni glumac Nikola Pejaković otkrio da je bio ovisnik o heroinu

Glumac Nikola Pejaković otkrio je televizijskom intervjuu da je u jednom periodu svoga života upao u krizu i počeo se opijati, a potom i drogirati.

“Kod nas, ali i ovdje, puno se pije alkohol i tretira se kao ‘nije to ništa‘. Svi piju i svi pijemo, ja sam samo prestao. Inače, da još pijem, vjerojatno ne bismo pričali o ovome”, rekao je glumac, koji se bavi i pisanjem scenarija te glazbom.

Pod utjecajem alkohola često se tukao, te se kaje zbog toga. “Ja se kajem zbog svega što sam uradio loše i to je normalno da se čovjek pokaje, ispovijedi i fino pričesti”, ustvrdio je Pejaković. Glumac je rekao da je dvadeset godina bio teški ovisnik o heroinu, a otkrio je i zašto se odao tom nerijetko smrtonosnom poroku.

Potom je otkrio svoju dugogodišnju ovisnost o heroinu.”Legao mi je kao budali šamar. Ne znam, jednostavno čovjek ima neke svoje crne rupe koje zatrpava raznim stvarima dok ne nađe odgovore na to. Ja te odgovore nisam baš nalazio dok se nisam vratio pravoslavlju. Tek kad sam se vratio i pogledao život kroz te naočale, vidio sam da nemam baš prava da se ubijam na taj način, također nemam prava da zagorčavam život drugima. Heroin sam koristio 20 godina, a ne izgleda tako”, dodao je Pejaković i ustvrdio da se često nalazio u situacijama da nema novca za heroin, a da je u krizi.

No, najveći uspjeh je bio izvući se iz ralja ovisnosti. U svemu je imao podršku kolega, koji su mu pomagali u liječenju od ovisnosti.

U tom trenutku ne može čovjek sam to riješiti”, rekao je Pejaković i dodao da su ga glumac i redatelj Dragan Bjelogrlić te glumac i redatelj Nikola Kojo jednog dana tijekom snimanja filma “Lepa sela lepo gore” odveli na liječenje u bolnicu. “Ne znam je li (Milorad Mandić) Manda bio u toj grupi, ali bili su Bjela i Kojo. Bilo je još par ljudi. Bilo je svima jasno da moram otići. Nije bilo nikakve specijalne prisile. Njima je bilo jasno da je meni neophodna pomoć. Zanimljivo je što to nisu uradili samo jednom nego više puta”, ustvrdio je Pejaković.

0%