play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Xiaomi 14 Ultra donosi kameru ispod zaslona

Ubrzanim tempom tehnološkog napretka, Xiaomi nastavlja oduševljavati svijet svojim inovacijama u svijetu pametnih telefona. Dok se globalno lansiranje Xiaomi 14 serije drži u neizvjesnosti, pojavljuju se izvještaji koji sugeriraju mogućnost dodatka još jednog vrhunskog uređaja u liniju – Xiaomi 14 Ultra.

Prema najnovijem izvještaju portala GSMChina, Xiaomi 14 Ultra bi mogao biti prvi pametni telefon s kamerom smještenom ispod zaslona. Ovaj inovativni pristup tehnologiji kamere sugerira da će biti dostupne dvije verzije telefona – jedna s kamerom ispod zaslona i druga s tradicionalnom selfie kamerom.

Iznenađujuće, otkriveno je da će verzija s ugrađenom kamerom imati kodna imena “aurora” i “aurorapro”, dok će model s kamerom ispod zaslona nositi kodno ime “Xiaomi Suiren”.

Geekbench baza podataka nedavno je otkrila uređaj s imenom Xiaomi Suiren opremljen Snapdragon 8 Gen 3 procesorom, postigavši impresivne rezultate od 2336 bodova u single-core testu i 6837 bodova u multi-core testu.

Već je privukao pozornost svojim iznimnim performansama na Geekbench testovima, ali ono što izdvaja ovaj telefon su njegove kamere. Prema informacijama koje je procurio poznati insajder Digital Chat Station-a, Xiaomi 14 Ultra će se pohvaliti glavnim senzorom od 50 MP (Sony LYT 900 s optičkom stabilizacijom slike) koji ima varijabilni otvor blende.

Osim toga, očekuje se da će telefon imati telefoto leću od 50 MP, dodatnu periskopsku leću od 50 MP i ultraširoku leću od 50 MP, čime će korisnicima pružiti nevjerojatnu svestranost u fotografiranju.

Dodatne procurene informacije sugeriraju i mogućnost nadogradnje okvira telefona na titan, zamjenjujući aluminij koji se koristi u običnom modelu 14 Pro.

0%