if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Jedini grad bez razvoda na svijetu je Široki Brijeg

Široki Brijeg je jedini grad na svijetu s 0% razvoda, tako tvrdi svećenik u propovijedi koja je objavljena na stranici heralds_herauts.

On je upitao prisutne koja je tajna, te nastavio da je 99.9 % stanovništva katoličko, a onda krenuo prepričavati kako u Hercegovini izgleda sam proces crkvenog vjenčanja, piše Jabuka.tv.

Kako je kazao, kada dođe vrijeme za razmjenu zavjeta, mlada stavlja svoju ruku na raspelo, a mladoženja na njezinu, a svećenik koji vodi obred vjenčanja, prekriva ruke svojim ruhom.Imate mladenku i mladoženju, ali i našeg Gospodina Isusa Krista koji ih pod Križem ujedinjuje, kazao je ovaj svećenik koji nije naveo iz koje je godine podatak o stopi razvoda, no svejedno je lijepo čuti ovakve pohvale.

Ova objava izazvala je lavinu komentara, prije svega Širokobriježana i Hercegovaca koji su izrazili ponos na to što žive u ovome kraju, a jedan od komentatora je također dodao kako je u Zapadnoj Hercegovini zabilježen i pozitivan prirodni prirast, što je jako rijetko u cijeloj Europi.

Videozapis je objavljen na spomenutoj Instagram stranici krajem prosinca 2023. godine, a nema podataka o tome kada je točno snimljen.

0%