if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Sjećate li se Tetrisa? Ovaj 13-godišnjak postao prvi igrač koji je prešao Nintendovu videoigru

Tinejđer iz Oklahome postao je prvi igrač koji je pobijedio Nintendovu klasičnu videoigru Tetris, 34 godine nakon njezina izlaska.

Willis Gibson je na svom YouTube kanalu objavio video trenutka kada je dosegao razinu 157, što je dovelo do pada igre. Trinaestogodišnjak je pao natrag u stolicu i izjavio: “Onesvijestit ću se, ne osjećam prste.” Trebalo mu je samo 38 minuta da prijeđe kultnu igru. Zanimljivo je da su do prije nekoliko godina igrači vjerovali da je moguće igrati samo do razine 29, piše BBC.

Popularnu videoigru, u kojoj igrači slažu blokove u savršene horizontalne linije sve većom brzinom, izvorno je 1984. godine stvorio sovjetski inženjer Aleksej Pajitnov, a popularnost je stekla nakon svog debija na Nintendo Entertainment Systemu (NES) i Nintendovoj Game Boy ručnoj konzoli 1989. godine. Danas se igra može igrati na nizu konzola i platformi, uključujući mobilne telefone.

Profesionalni natjecateljski igrač Tetrisa Thor Aackerlund 2010. godine uspio je dosegnuti razinu 30 koristeći tehniku ​​zvanu hipertapping, gdje igrač vibrira prstima i tako pomiče kontroler brže od brzine u igri.

To je dovelo do toga da su drugi igrači usvojili hipertapping i druge tehnike kako bi vidjeli koliko daleko mogu ići, ali do prošlog mjeseca samo je umjetna inteligencija uspjela doći do pravog kill screena igre. Kill screen pojavljuje se kada igrač dosegne razinu koja uzrokuje rušenje igre.

Na kraju njegove 38-minutne pobjedničke sesije, Willisov zaslon se ruši i blokovi više ne padaju. Tinejdžer, koji se na YouTubeu zove Blue Scuti, igra igru ​​od svoje 11. godine i natjecao se na nekoliko turnira u igrama. “Kada sam počeo igrati ovu igru, nisam očekivao da ću ikada srušiti igru ​​ili je pobijediti”, napisao je na svom YouTube kanalu.

Osim što je pobijedio igru, Willis kaže da je oborio i ukupni rezultat i tri druga svjetska rekorda Tetrisa. Drugi igrači sada pokušavaju oboriti rekorde 13-godišnjaka, a mnogi dokumentiraju svoje pokušaje na društvenim mrežama i platformama za video streaming.

0%