if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Iz Mostara moguće nove zračne linije prema europskim gradovima

Aerodrom u Mostaru prošle godine zabilježio je dobre i zapažene rezultate poslovanja, a u prilog tome ide i nova najava. Radi se o novim aviolinija koje imaju šansu ostvariti se iz ovog hercegovačkog grada.

Aerodrom Mostar i Grad Mostar objavili su Javni poziv za izbor najpovoljnijih ponuđača za uspostavu subvencioniranih redovnih letova za 2024. godinu.

Shodno tome, sa mostarskog aerodroma obavještavaju da je talijanska aviokompanija “SkyAlps” ispunila uvjete i poslala ponudu za letove koji bi se mogli ostvariti na relaciji sa Mostarom.

Riječ je o mogućim aviolinijama iz Mostara prema Rimu, Minhenu, Bariju i Veroni, a detalji o ovom važnom koraku za razvoj zračne povezanosti Mostara bit će objavljeni u narednim danima.

“Ovo je samo početak pozitivne priče koju donosi nadolazeća godina i radujemo se što ćemo zajedno s putnicima graditi uspješnu budućnost zračnog prometa sa aerodroma u Mostaru”, priopćili su sa mostarskog aerodroma.

Inače, aerodrom u Mostaru se već duži vremenski period borio sa lošim rezultatima poslovanja, ali su 2023. godine uvedene nove linije poput one sa talijanskim gradom Foggia.

Prema posljednjim informacijama, Aerodrom Mostar bi mogao ići pod koncesiju uz podršku Europske unije, koja je izdvojila 350 tisuća KM za izradu strategije razvoja i poboljšanje poslovanja mostarskog aerodroma, koji vidi kao ogromni potencijal za međunarodni zračni transport putnika.

Također, u cilju ostvarivanja što boljih rezultata, Vlada FBiH je u studenom 2023. godine izdvojila 3,6 milijuna KM za unapređenje aerodroma u Mostaru, ali i Sarajevu i Tuzli.

0%