if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Ovo su najslušanije pjesme u 2023. godini

Objavljena je lista najslušanijih pjesama na globalnoj Billboardovoj listi u 2023. godini.

Na tronu je pjesma “Flowers” američke pjevačice Miley Cyrus. Od muzičkih kritičara je dobila pohvale te postigla ogroman komercijalni uspjeh. Između ostalog, ovaj singl je u Sjedinjenim Američkim Državama bio čak osam sedmica na vrhu liste Billboard Top 100.

Cyrus je pjesmi “Flowers” opisala razvod od glumca Liama Hemswortha s kojim je bila u braku manje od godinu dana. U vezu su stupili kad je ona imala 16 godina, a raskidali su u nekoliko navrata.

Na Billboardovoj listi najslušanijih pjesama u 2023. slijedi remix “Calm Down” nigerijskog repera Reme i Selene Gomez. Ona se također smatra jednim od najuspješnijih singlova svih vremena kada je riječ o afrobeats žanru.

Muzičarka Amanda Ibanez je dobila poziv da napiše stihove za Selenu Gomez, što je i uradila. Nakon nekoliko sati je od pjevačice dobila odgovor da joj se dopadaju i da pristaje na saradnju sa spomenutim nigerijskim reperom. No, niko od njih nije očekivao ovoliki uspjeh.

Pjesme koje su našle iza “Calm Down” možete pogledati na listi:

Inače, “Billboard” je jedan od najstarijih muzičkih časopisa u svijetu. Prvo izdanje je objavljeno 1. novembra 1894. Rang pjesama je baziran na broju digitalnih preuzimanja, puštanja na radijskim stanicama i internetskog streaminga. Podaci koje Billboard koristi većinom se baziraju na sistem Nielsen SoundScan, koji Billboard koristi od 1991.

0%