if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Pojačana aktivnost policije MUP-a SBK tijekom novogodišnjih praznika

S obzirom na očekivanu povećanu nedozvoljenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava za vrijeme nadolazećih novogodišnjih praznika, MUP SBK uputio je obavijest građanima, kako bi bili upoznati sa sankcijama koje prijete.

“Pored preventivnih mjera i radnji, shodno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira SBK/KSB, službenici policije će poduzimati aktivnosti na sankcioniranju lica koja na javnom mjestu prodaju pirotehnička sredstva ili koriste takva sredstva na mjestima i na način na koji se izaziva uznemirenost građana, kao i osobe koje prirede bakljadu, vatromet ili sličnu priredbu bez propisane najave ili mimo zabrane mjerodavnog tijela ili ne poduzmu mjere osiguranja koje su dužne poduzeti. Novčane kazne za ovakve prekršaje kreću se u iznosu od 200 do 1000 KM, a predmeti kojim je prekršaj počinjen bit će oduzeti.” poručili su iz MUP-a.

Također su napomenuli da Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira SBK nalaže da se, u slučaju organiziranja bakljade, vatrometa ili slične priredbe, isti mora prijaviti 72 sata prije samog održavanja. Policija vrši procjenu, te priredbu može odobriti ukoliko se istom ne ugrožava sigurnost građana, a u suprotnom zadržava pravo da istu zabrani.

0%